23 ℃

Stel woont tijdelijk in wellnesscentrum zodat thuis de verwarming niet aan hoeft

Stel woont tijdelijk in wellnesscentrum zodat thuis de verwarming niet aan hoeft
Foto: Robert Kneschke / Shutterstock.com

Speciaal voor de foto hebben Marjan en Willem Kromfeld badkleding aangetrokken. “Eigenlijk mag dat niet, maar vooruit”, zegt Willem. Het stel woont de komende maanden in de sauna van een wellnesscentrum om energie te besparen.

Veel Nederlandse huishoudens worstelen met de hoge energiekosten. Met de winter in het vooruitzicht maakten ook Marjan (62) en Willem (64) Kromfeld zich zorgen over de hoge energierekening. “Het was al snel duidelijk dat het verwarmen van ons huis veel te duur zou worden. We zijn dus op zoek gegaan naar een andere manier om in de komende maanden warm te blijven. Verhuizen naar een wellnesscentrum bleek goedkoper dan thuis blijven wonen”, legt Willem uit.

Tot en met april woont het stel noodgedwongen in de sauna van het wellnesscentrum. “Hier is het altijd 65 graden. Bloedheet, maar het is beter dan thuis kou lijden. Het is natuurlijk een gek idee dat we de hele winter in onze blote kont moeten zitten, maar we besparen op deze manier wel honderden euro’s per maand”, puft Marjan. “Hier in de houtgestookte sauna zitten we met z’n tweeën nog redelijk comfortabel. In het Turkse stoombad woont een gezin met vijf kinderen en een hond.”

 
Deel dit artikel: