23 ℃

Stefano (33) is pyromanticus: “Dit is de beste tijd van het jaar”

Stefano (33) is pyromanticus: “Dit is de beste tijd van het jaar”
Foto: Darin Echelberger / PanicAttack / Shutterstock.com

RIJDENBERG - Volgens Stefano Bommel breekt de meest romantische tijd van het jaar weer aan. Niet vanwege de kerstlichtjes of arrensleeën, maar puur vanwege een verhoogd brandrisico. De 33-jarige meubelmaker hoopt dan ook op een roodgloeiende kerst.

“Als kind was ik al gefascineerd door vlammen en rook. Sinds ik een relatie heb, merk ik dat het mij een warm gevoel van binnen geeft wanneer ik een uitslaande brand zie. Mijn vriendin was in eerste instantie verrast, maar toonde begrip. Na enkele jaren begon het bij haar ook te kriebelen en nu trekken we er regelmatig samen op uit wanneer we een melding van een lekkere fik zien.”

Vorige week zaten Stefano en zijn partner nog weg te zwijmelen toen een schuur in Appingedam affakkelde: “Lekker achterover vanuit de auto toekijken. Flesje wijn erbij en genieten maar. Puur romantiek.”

Wanneer er niet genoeg meldingen zijn, probeert Stefano zelf weleens wat te stichten. “In mei hebben we nog een compleet industrieterrein in de as gelegd”, vertelt hij trots. “Mijn droom is om ooit naar Amerika te gaan en daar een olieopslag te ontsteken.”

Stefano hoopt met zijn coming out op meer begrip voor pyromantici, maar hij realiseert zich dat er nog een lange weg te gaan is.

 
Deel dit artikel: