19 ℃

Steeds meer voedselbanken naar de voedselbank

Steeds meer voedselbanken naar de voedselbank
Foto: Sameoldsmith / Shutterstock.com

De voedselbank voor voedselbanken in het Gelderse Schotkamp ziet een sterke toename van het aantal klanten. De voedselbank voor voedselbanken biedt hulp aan voedselbanken die door de drukte te weinig voedsel hebben.

Door de inflatie en de torenhoge energieprijzen komen steeds meer voedselbanken in de problemen. Ze kunnen de grote toestroom simpelweg niet meer aan. Bij de voedselbank voor voedselbanken kunnen voedselbanken terecht voor extra voedsel.

“We zien steeds meer schrijnende situaties”, zegt vrijwilliger Edith van de voedselbank voor voedselbanken. “Voedselbanken die het een paar maanden geleden nog prima zelfstandig konden redden, zitten nu zwaar in de problemen. Gisteren kwam hier een voedselbank die nog maar één doos tomatensoep had. En daar moesten ze de hele week mee doen.”

Alleen al in de afgelopen week klopten zestien voedselbanken aan bij de voedselbank voor voedselbanken. “We hebben nu nog voldoende voedsel om alle voedselbanken te kunnen helpen, maar het houdt een keer op”, zegt Edith. “Als de drukte blijft toenemen, zullen ook wij ergens naartoe moeten voor voedsel. Een voedselbank voor de voedselbank voor voedselbanken of zo.”

 
Deel dit artikel: