22 ℃

Steeds meer vakantiegangers nemen caravan mee het vliegtuig in

Steeds meer vakantiegangers nemen caravan mee het vliegtuig in
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Gudella - Allard - Nieuwspaal

SCHIPHOL - Een vliegreis met een caravan wint aan populariteit. Bijna 14 procent van de caravanbezitters is van plan om de caravan deze zomer mee te nemen in het vliegtuig. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt.

Een camping in Zuid-Frankrijk is nog altijd de populairste vakantiebestemming. Toch hebben veel vakantiegangers geen zin om zo’n lange afstand te rijden. Het is praktischer en soms zelfs goedkoper om uw caravan mee te nemen in het vliegtuig.

“Voor ons is het ideaal”, zeggen Klaas en Ria Obdams uit Westervoort. “We gaan elk jaar naar dezelfde camping in de Dordogne. In een auto met caravan betekent dat al gauw twee dagen rijden, maar met het vliegtuig zijn we er binnen twee uur. Vorig jaar zijn we zelfs met de caravan naar Brazilië geweest. Met de auto is dat niet te doen.”

Ook het milieu is voor Klaas en Ria een belangrijke reden om de caravan niet meer zelf naar hun vakantiebestemming te trekken: “Met de caravan erachter slurpt onze auto veel meer benzine, terwijl het brandstofverbruik van een vliegtuig min of meer gelijk blijft met een caravan in het ruim. In deze tijd denk je daar toch over na.”

 
Deel dit artikel: