17 ℃

Steeds meer vakantiegangers met de trein naar Mallorca: “Vanuit Rotterdam is het goed te doen”

Steeds meer vakantiegangers met de trein naar Mallorca: “Vanuit Rotterdam is het goed te doen”
Foto: Valua Vitaly / Hung Chung Chih / Shutterstock.com

Nederlanders gaan steeds milieubewuster op vakantie. De trein is bijna altijd een goed alternatief voor het vliegtuig. Mallorca, nog altijd een van de meest populaire vakantiebestemmingen, ziet steeds meer toeristen met de trein arriveren.

Ooit was de trein geen serieus alternatief voor het vliegtuig, maar die tijd lijkt voorbij. Van alle Nederlanders die naar Mallorca op vakantie gaan, reist al ruim een kwart met de trein. Ook de familie Berntsen uit Rotterdam gaat met de trein naar Mallorca. “De trein is niet alleen beter beter voor het milieu, maar ook comfortabeler”, zegt vader Ruud.

“Voor de lol met het hele gezin in het vliegtuig kan eigenlijk niet meer”, vindt moeder Esmée. “En het is ook niet meer nodig, want ook de spoorwegen zijn natuurlijk meegegaan in de duurzame transitie. Er zijn tegenwoordig zulke goede verbindingen. Vanuit Rotterdam is het goed te doen.”

“We gaan eerst met de metro naar het Centraal Station”, legt Ruud uit. “Daar pakken we de Thalys naar Brussel en vervolgens met de Franse sneltrein naar Parijs. Dan stappen we over op de TGV naar Lyon en vanaf daar gaan we met de stoptrein naar Perpignan. Met een Spaans dieseltreintje gaan we door naar Barcelona en vanaf daar is het nog maar acht uur met de boot. Over drie dagen ligt deze jongen heerlijk op het strand van Mallorca. Je bent er eigenlijk zo.”

“En voor de prijs hoef je het niet te laten”, vult Esmée aan. “Enkel de reis kost met z’n viertjes nog geen drieduizend euro. Zie daar maar eens een vliegticket voor te vinden.”

 
Deel dit artikel: