15 ℃

Steeds meer twijfels over prins Bernhard: Heeft hij wel echt olifanten neergeschoten?

Steeds meer twijfels over prins Bernhard: Heeft hij wel echt olifanten neergeschoten?
Foto: Sander Lamme / Wiki Commons CC BY 3.0

SOESTDIJK - Vandaag werd bekend dat prins Bernhard onomstotelijk lid is geweest van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Omdat hij hier altijd over loog, twijfelen veel mensen nu ook aan zijn andere heldendaden, zoals het neerschieten van wilde dieren in Afrika.

Willem Barstma, voorzitter van jachtvereniging Blij van een Gewei, zegt door de onthullingen over het dubieuze verleden van Bernhard ernstig te twijfelen aan zijn heldenstatus: “De prins heeft met zijn hand op de Bijbel gezworen dat hij nooit lid was van de NSDAP. Blijkbaar was hij dus een onbetrouwbaar sujet. Heeft hij dan wel echt in alle heldhaftigheid tientallen olifanten en andere wilde dieren afgeknald, zoals hij altijd beweerde, of was dat óók een leugen?”

Voor alle zekerheid heeft Bartsma de foto van prins Bernhard al verwijderd uit het clubhuis van de jachtvereniging: “Wij eren alleen echte helden die eigenhandig luipaarden, leeuwen, olifanten en neushoorns hebben neergeschoten. Van Bernhard weten we nu niet meer of hij wel echt zo bloeddorstig was als hij leek.”

 
Deel dit artikel: