29 ℃

Steeds meer stellen communiceren alleen nog via WhatsApp

Steeds meer stellen communiceren alleen nog via WhatsApp
Foto: Ana Blazic Pavlovic / Shutterstock.com

Praten met je partner is tijdrovend en heel vervelend. Toch is communiceren belangrijk voor een goede relatie. Het is daarom niet vreemd dat steeds meer stellen WhatsApp verkiezen boven een echt gesprek. Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat 47 procent van de stellen in ons land uitsluitend via WhatsApp communiceert.

Ook Lotte (26) en Rogier (31) laten hun gesprekken via WhatsApp verlopen. “Echt ideaal. Een berichtje sturen is veel makkelijker dan praten. Ik hoef niet meer naar haar oeverloze gelul te luisteren”, tikt Rogier. “Door mijn drukke baan heb ik geen tijd om met Lotte te praten. Dankzij WhatsApp hebben we toch af en toe contact. Lotte stuurt me elke ochtend een kus-emoji met de tekst ‘goedemorgen schatje’. En ’s avonds in bed whatsappen we over hoe onze dag was.”

Via de berichtendienst houden Lotte en Rogier elkaar op de hoogte van hun gevoelens. “Lotte zit soms niet zo lekker in haar vel. Vroeger hadden we dan een moeilijk gesprek. Soms moest ik een half uur naar haar geklaag luisteren. Nu stuur ik haar gewoon een lachende smiley en een zonnetje. Dan is haar hele dag weer goed. Als je echt van elkaar houdt, dan doe je dat voor elkaar”, appt hij.

Lotte en Rogier wonen inmiddels al drie jaar samen. “We zitten samen op dezelfde wifi, zó romantisch!”, tikt Lotte. “Ik hoop dat hij me ooit ten huwelijk appt.”

 
Deel dit artikel: