13 ℃

Steeds meer Nederlandse gemeenten willen een Formule 1 Grand Prix

Steeds meer Nederlandse gemeenten willen een Formule 1 Grand Prix
Foto: Stockr / Shutterstock.com

MEPPEL - Het aantal Nederlandse gemeenten met een Grand Prix is in de afgelopen jaren flink gestegen. Na Zandvoort komen ook andere gemeenten met plannen voor een eigen Formule 1 Grand Prix.

Gemeenten verzinnen de gekste dingen om bezoekers te trekken. Een Formule 1 Grand Prix is op dit moment het populairst. Zandvoort heeft sinds enkele jaren al een Grand Prix en de verwachting is dat andere gemeenten snel zullen volgen. Ook in de gemeenteraden van Coevorden, Druten en Harlingen gesproken over een eigen Grand Prix.

“De behoefte van van het publiek is veranderd. Wil je als gemeente aantrekkelijk blijven, dan kun je echt niet meer aankomen met een fietsvierdaagse of een braderie. Het moet groot, groter, grootst. Zonder Grand Prix tel je eigenlijk niet meer mee”, zegt burgemeester Richard Korteland van de gemeente Meppel.

Meppel is inmiddels bezig met de aanleg van een stratencircuit. Zo werd onlangs de bestrating van de Jan van Scorelstraat onder handen genomen. De plannen worden volgende maand voorgelegd aan autosportfederatie FIA.

 
Deel dit artikel: