15 ℃

Steeds meer Nederlanders nemen stofzuigrobot in plaats van hond of kat

Steeds meer Nederlanders nemen stofzuigrobot in plaats van hond of kat
Foto: Anek Soowannaphoom / Tatiana Popova / Shutterstock.com

HAARLEM - De stofzuigrobot is in trek bij dierenliefhebbers. Honden, katten, konijnen en cavia’s blijven onverminderd populair, maar de stofzuigrobot is voor dierenliefhebbers steeds vaker een goed alternatief. “Je hoeft hem niet uit te laten.”

Marianne Kaining uit Haarlem wilde graag een huisdier: “Aanvankelijk wilde ik een hond, maar die moet je drie keer per dag uitlaten en kost al gauw honderd euro per maand. En katten krabben de bank kapot. Dus nu heb ik een stofzuigrobot.”

David Meulders uit Amsterdam stond voor hetzelfde dilemma: “Ik bleek allergisch voor katten en een hond of cavia wilde ik niet. Een vriend wees mij op stofzuigrobots. Ik heb er geen spijt van. Hij knort zo fijn als hij door het huis gaat. En als ik voor de televisie zit, neem ik hem weleens op schoot. Het is echt een gezellig ding.”

Meulders adviseert mensen om wel goed na te denken voordat ze een robotstofzuiger in huis nemen: “Zo’n stofzuigrobot in huis is heel gezellig, maar je zit er wel voor jaren aan vast. Bovendien brengt een robot veel verantwoordelijkheid met zich mee. Regelmatig moet z’n reservoirtje worden geleegd en z’n borstels worden gekamd. Als je daar geen zin in hebt, dan kun je beter een hond of kat nemen.”

 
Deel dit artikel: