27 ℃

Steeds meer Nederlanders moeten gaan werken om hun kosten te kunnen betalen

Steeds meer Nederlanders moeten gaan werken om hun kosten te kunnen betalen
Foto: BearFotos / Shutterstock.com

HELMOND - De premie voor de zorgverzekering gaat volgend jaar flink omhoog. De hogere premie komt bovenop de toch al sterk gestegen kosten van levensonderhoud. Om de kosten te kunnen betalen, moeten veel Nederlanders volgend jaar aan het werk.

Ook Ricardo van Kuilbeek (39) uit Helmond heeft volgend jaar een baan nodig om zijn kosten te kunnen blijven betalen. “Ik moest al een groot deel van mijn huur, energierekening en voedsel betalen. En daar komt de zorgverzekering nu nog bij”, vertelt hij. “Als ik niet uitkijk, ben ik wel 32 uur per week aan het werk. En ik ben echt niet de enige.”

Budgetcoach Caroline Bronstede spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. “Alles wordt alleen maar duurder, van voedsel tot verzekeringen. Daardoor dwing je mensen in feite om aan het werk te gaan en geld te verdienen”, vertelt ze. “In mijn werk kom ik steeds vaker hartverscheurende situaties tegen. Laatst sprak ik een meneer die vanwege de gestegen kosten vijf dagen per week moest gaan werken, terwijl hij daar helemaal geen zin in had. Dat is echt schrijnend.”

 
Deel dit artikel: