23 ℃

Steeds meer Nederlanders met middeninkomen overwegen overstap naar topinkomen

Steeds meer Nederlanders met middeninkomen overwegen overstap naar topinkomen
Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Het middeninkomen in ons land lijkt z’n langste tijd te hebben gehad. Steeds meer Nederlanders met een middeninkomen overwegen over te stappen op een topinkomen. De populariteit van het topinkomen heeft vermoedelijk te maken met de recente inflatie.

Op dit moment hebben de meeste huishoudens nog een middeninkomen, maar vanwege de sterk gestegen kosten van huisvesting en boodschappen wordt het steeds moeilijker om daarvan rond te komen. Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat ruim 84 procent van de gezinnen daarom overweegt om het middeninkomen nog dit jaar in te ruilen voor een topinkomen.

Volgens econoom Frans van Deuteren is de populariteit van het topinkomen eenvoudig verklaarbaar: “Een topinkomen biedt gewoon heel veel voordelen. Zo is het met een topinkomen veel makkelijker om alle rekeningen te betalen. Bovendien hou je met een topinkomen meer geld over voor leuke dingen. Als je dat weet, ligt de keuze voor een topinkomen eigenlijk voor de hand.”

René Stochlezer (31) stapte in augustus al over op een topinkomen: “Ik heb jarenlang met veel plezier tot de middenklasse behoord. Maar de laatste tijd moest ik steeds meer op mijn uitgaven gaan letten en dan nog was het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Vorige maand had ik geen zin meer in al die toestanden. Ik koos heel bewust voor een topinkomen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik kan het iedereen aanraden.”

 
Deel dit artikel: