28 ℃

Steeds meer Nederlanders kiezen voor tweepersoonsuitvaart

Steeds meer Nederlanders kiezen voor tweepersoonsuitvaart
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Katarzyna Bialasiewicz

De populariteit van tweepersoonsuitvaarten neemt toe. In het afgelopen jaar werden in ons land ruim tweehonderd stellen samen begraven of gecremeerd. 

“Natuurlijk gaat het meestal om getrouwde of samenwonende stellen, maar we zien ook broers en zussen die heel bewust voor een tweepersoonsuitvaart kiezen”, zegt uitvaartondernemer Jozias Wijngaarden. “En zelfs enkele buren. Als je lange tijd met veel plezier naast elkaar hebt gewoond, is een gezamenlijke uitvaart natuurlijk best een logische keuze.”

Een tweepersoonsuitvaart is meestal goedkoper dan een eenpersoonsuitvaart, omdat een deel van de kosten kan worden gedeeld. Zo kunnen de overledenen in één auto naar het crematorium en daar samen de oven in. “Het kostenplaatje is de belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een tweepersoonsuitvaart”, weet Wijngaarden. “Maar natuurlijk speelt de gezelligheid ook een rol.”

Ook andere meervoudige uitvaartvormen zijn in opkomst. Vorig jaar kozen zestig Nederlanders voor een groepsuitvaart met drie of meer kisten.

 
Deel dit artikel: