23 ℃

Steeds meer Nederlanders gaan werken om de kost te verdienen

Steeds meer Nederlanders gaan werken om de kost te verdienen
Foto: Sirtravelalot / Shutterstock.com

Na je studie sta je voor de keuze: direct de bijstand in, of toch liever een baan? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het laatste. Werken is volgens sommige Nederlanders een goede manier om de kost te verdienen.

Steeds meer Nederlanders besluiten om te gaan werken. Volgens statistiekbureau CBS er momenteel zelfs meer werkenden zijn dan niet-werkenden. Werken is dus hip, zo blijkt uit de cijfers.

Ook de 22-jarige Daan IJmsers werkt. “Ik heb met de eigenaar van een bedrijf afspraken gemaakt. Ik doe 32 uur per week klusjes voor hem en daar geeft hij mij geld voor. Dat geld gebruik ik om de huur van mijn appartement te betalen en om boodschappen te doen. Eigenlijk leef ik dus hetzelfde als toen ik nog een uitkering had, maar dan met minder vrije tijd”, legt hij uit.

Toch kiezen niet alle Nederlanders voor deze manier van leven. Een kwart van alle Nederlanders tussen 15 en 75 jaar werkt niet voor hun geld, zoals Rimo de Leijte (21) uit Lelystad. “Ik heb het een paar maanden geprobeerd, maar ik kwam erachter dat het niets voor mij is”, zegt ze. “Werken is een way of life die niet zo goed bij mij past. Ik zou niet weten hoe ik het moet combineren met mijn hobby’s. Maar goed, ieder z’n ding hè.”

 
Deel dit artikel: