14 ℃

Steeds meer mensen die De Boer heten veranderen achternaam: “Niet meer van deze tijd”

Steeds meer mensen die De Boer heten veranderen achternaam: “Niet meer van deze tijd”
Foto: HeukersMedia / Fabrizio Andrea Bertani / Grigvovan / Shutterstock.com

Steeds meer mensen met de achternaam De Boer gaan voor een naamsverandering. Volgens hen is hun achternaam misleidend en niet meer van deze tijd.

Jenna Chevalier is een van de mensen die haar achternaam heeft veranderd: “Ik heette tot een paar jaar geleden Jenna de Boer. Een naam die niet bij mij past en ook zeker niet past bij onze familiegeschiedenis. Niemand in mijn familie woont op het platteland. Mijn familie woont al minimaal honderd jaar in Amsterdam-Zuid. Daar past geen naam als De Boer bij. Het is echt niet meer van deze tijd als wij een naam voeren die op geen enkele wijze past bij onze levensstijl.”

Ook Ries Contadino is opgelucht dat hij niet langer een naam heeft die hem niet toekomt: “Het wordt tijd dat conservatief Nederland de ogen opent. Een achternaam die niet past bij jouw positie of status moet gewoon veranderd worden. Woorden doen er toe. We kunnen ons niet veroorloven dat een achternaam suggestief is. De wereld een beetje mooier maken kan alleen als we mensen met een foute achternaam verplichten het juiste te doen.”

 
Deel dit artikel: