Steeds meer mannen storen zich aan wildplassende honden: “Als zij het mogen, mag ik het ook”

Steeds meer mannen storen zich aan wildplassende honden: “Als zij het mogen, mag ik het ook”
Foto: ThamKC / Shutterstock.com

In de meeste gemeenten worden wildplassende honden nog steeds gedoogd, terwijl mannen voor hetzelfde gedrag wél een boete krijgen. Dat is oneerlijk, vinden steeds meer mannen.

Remco Groeven (37) uit Meppel vindt dat wildplassen niet alleen voor mannen, maar ook voor honden moet worden verboden. Hij wijst erop dat er al jarenlang wordt gemeten met twee maten: “Weet je hoe frustrerend het is om met een volle blaas in een park te wandelen en nergens te mogen plassen, terwijl op datzelfde moment een hond laconiek zijn achterpoot optilt om in alle rust een boom helemaal onder te zeiken? Behoorlijk frustrerend. En daar komt nog eens bij dat hondenpis enorm stinkt, terwijl mijn urine nog best aangenaam ruikt.”

Ook hondenbezitter Hannah Koord (40) uit Zierikzee merkt dat de samenleving aan het veranderen is. “Het is 2024, dus ik snap best dat mijn hond niet meer zomaar overal tegenaan kan pissen. Ik vind dat je als hondenbezitter ook een stukje verantwoordelijkheid moet nemen. Door met je handen een kommetje te maken, kun je de plas opvangen en thuis weggooien. Dat gaat eigenlijk prima.”

 
Deel dit artikel: