16 ℃

Steeds meer kiezers steunen Partij tegen de Man

Het gaat goed met de Partij tegen de Man. Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan zou de nieuwe politieke partij kunnen rekenen op 13 zetels. Partijvoorzitter Jolanda Staalnagel noemt de uitkomst van de peiling zeer bemoedigend.

Partij tegen de ManDe Partij tegen de Man wil volgend jaar voor het eerst deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij werd pas drie maanden geleden opgericht door Jolanda (“iedereen noemt me Joop”) Staalnagel. “Oorlogen, aanrandingen, asbest, noem maar op. Alle leed in de wereld is veroorzaakt door mannen. Mannen zijn beesten. Ze moeten kapot. Wij zijn de eerste partij die dat hardop durft te zeggen”, aldus Staalnagel.

Sinds de oprichting heeft de Partij tegen de Man een enorme groei doorgemaakt, waardoor de partij na de verkiezingen waarschijnlijk een luide stem krijgt in de Tweede Kamer. “Mannen zijn lang genoeg aan de macht geweest. Nu zijn vrouwen aan de beurt”, zegt Staalnagel.

Een wereld zonder mannen, is dat realistisch? Staalnagel knikt. “Totale uitroeiing, ja. Er is nog een lange weg te gaan, maar daar moeten we uiteindelijk wel naartoe.”

 
Deel dit artikel: