16 ℃

Steeds meer jongens op meisjesvoetbal

Deze zomer hebben zich ruim 5700 jongens aangemeld voor meisjesvoetbal. Een record, zo blijkt uit cijfers van de KNVB. Vorig jaar waren het er bijvoorbeeld slechts 6. Volgens de voetbalbond kan de opmerkelijke stijging niet los worden gezien van het EK-succes van de Nederlandse voetbalvrouwen: “Iedereen wil erbij horen.”

Foto: Brocreative / Shutterstock.com

Eén van de jochies die in een meisjesteam aan hoopt te sluiten is Jayden (8) uit Bussum. “Ik wil later graag profvoetballer worden en voor Oranje uitkomen. Maar dan wel meespelen om de prijzen. Bij de mannen wordt dat heel moeilijk, dus kies ik doelbewust voor mijn carrière. Dat ik daarnaast bij de meisjes leer hoe ik moet knijpen en aan haren trekken is mooi meegenomen.”

Of alle enthousiaste jongens daadwerkelijk in een meisjeselftal kunnen worden geplaatst moet overigens nog blijken. De KNVB heeft hier nog geen regels voor opgesteld: “We kijken goed rond hoe ze dat bij andere sporten doen. Maar we verwachten geen problemen: bij korfbal, ook een meisjessport bij uitstek, gaat het óók goed met jongens in het team.”

 
Deel dit artikel: