17 ℃

Steeds meer jonge stellen kiezen voor een deelkind

Steeds meer jonge stellen kiezen voor een deelkind
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Zelf je eigen kind opvoeden, of toch liever een deelkind? Steeds meer jonge stellen kiezen voor dat laatste. Ondernemer Eric Krasboom van het Utrechtse Rent-a-Kid verhuurt zijn kinderen aan stellen die geen tijd of geen zin hebben om zelf een kind op de wereld te zetten. Het aantal boekingen is in het afgelopen jaar verdubbeld.

Een deelkind is populair. Wie geen kinderen heeft, maar wel graag een dagje voor een kind wil zorgen, kan er bij Eric eentje huren. “Wij werken met blokken van 4 uur”, legt hij uit. “Kortere of langere huurperioden zijn ook mogelijk. Wel geldt er een maximale leasetermijn van 3 maanden, omdat het kind zich anders te veel gaat binden.”

“Onze klanten zijn voornamelijk mensen met een drukke baan. Zij hebben geen tijd om zelf kinderen te nemen, maar ze vinden het wel leuk om af en toe met een kind naar een pretpark te gaan. Dan huren ze dus een kind van mij. Er zijn ook jonge stellen die nog twijfelen aan hun kinderwens. Zij huren een probeerkind.”

Met kinderhandel heeft dit volgens Eric niets te maken. “Natuurlijk niet!”, zegt hij fel. “De kinderen blijven mijn eigendom. Ze denken dat ze gewoon heel vaak gaan logeren.”

Eric heeft momenteel drie kinderen in de verhuur. “Maar mijn vrouw is inmiddels weer zwanger”, lacht hij. “Het is fantastisch om je bedrijf zo te zien groeien.”

 
Deel dit artikel: