20 ℃

Steeds meer incassobureaus omarmen Squid Game-aanpak

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com / NP

“Goedemiddag, meneer Straathof, u weet waarschijnlijk al waar ik voor kom”, zegt Marco Pats van incassobureau Letum Justitia als de deur opengaat. Pats is een van de incassomedewerkers die gebruikmaken van de zogenoemde Squid Game-aanpak om openstaande schulden te incasseren.

“Als ik langskom, hebben mensen al een flinke betalingsachterstand. Vaak gaat het om schulden die ze onmogelijk kunnen aflossen. Ik geef ze een kans er op een andere manier vanaf te komen”, legt Pats uit.

De Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game zorgt ook in ons land voor een revolutie in de incassowereld. Steeds meer incassobureaus voegen een spelelement toe aan het incassotraject, zodat schuldenaren spelenderwijs hun schuld kunnen inlossen als de portemonnee tekortschiet.

“Als ik voor de deur sta in mijn rode overall, begrijpen ze meteen wat de bedoeling is”, zegt Pats. “Kijk, meneer Straathof heeft een huurschuld van € 2.578. Als hij dat kon betalen, dan had hij dat al lang gedaan. Nu heeft meneer de mogelijkheid om van zijn schulden af te komen door middel van eenvoudige spelletjes uit zijn kindertijd. Het biedt een stukje perspectief.”

 
Deel dit artikel: