13 ℃

Steeds meer huisartsen stappen over op Skype

Foto: Reshetnikov_art / SeventyFour / Noreefly / Shutterstock.com

Wachtkamers van huisartsen worden almaar voller. Om tijd te besparen gaan veel artsen daarom over op consulten via Skype. Dat stelt hen in staat om patiënten in kortere tijd te onderzoeken dan voorheen. De patiënt zit of staat thuis voor de camera en zorgt ervoor dat zijn aandoening goed zichtbaar in beeld komt.

Artsen die al op deze manier werken, zijn heel enthousiast. Zo vertelt dokter Ravesloot: “Het duurde soms eindeloos voordat die mensen zich bij ons uitgekleed hadden en wij aan de slag konden gaan. Nu geven wij de patiënt een uur van tevoren een seintje dat ze hun kleren vast uit kunnen trekken. Als we verbinding hebben, zien we doorgaans meteen wat er aan mankeert. Zodra ze beginnen met een klaagverhaal, zeggen we gewoon dat de verbinding wat stoort en skippen we naar de volgende.”

Een van die patiënten is mevrouw Kwekkeboom. Zij vertelt: “Vroeger moest ik altijd aan mijn dochter vragen of ze me naar de huisartsenpraktijk kon rijden. Nu kan ik gewoon thuis wijdbeens boven de camera gaan staan zodat de dokter meteen kan zien hoe het met mijn aambeien gaat.”

 
Deel dit artikel: