18 ℃

Steeds meer drugsdealers actief in bejaardenhuizen

De handel in verdovende middelen lijkt zich te verplaatsen naar bejaardenhuizen. Eergisteren is een 64-jarige man opgepakt die dealde in een bejaardencomplex in Amsterdam.

Gerda-JongersDe man zou niet alleen in het bejaardenhuis verdovende middelen hebben verkocht, maar ook vanuit zijn invalidenvoertuig op straat. Dat meldt het AD. Volgens de politie had de bejaarde een stroomstootwapen en methadonpillen in zijn bezit.

De drugshandel het Amsterdamse bejaardenhuis staat niet op zichzelf. Steeds vaker houden hoogbejaarden zich bezig met de handel in verdovende middelen. Soms gaat het om pillen die aan hen zelf door de dokter zijn voorgeschreven, maar die vervolgens voor veel geld worden doorverkocht.

Gerda Jongers kwam in bejaardenhuis Johannastaete in Delft in contact met Tinus W (91). “Ik was al een tijdje behoorlijk gefokt en Tinus bood me een middeltje om even lekker uit mijn pan te gaan”, vertelt de 89-jarige Jongers. “Ik kwam in een verschrikkelijk slechte trip. Zes dagen achtereen was ik totaal paranoia. Achteraf bleek dat Tinus me goedkope amfetaminetroep had aangesmeerd.”

De politie raadt ouderen die in een bejaardenhuis wonen aan om hun shit eerst te laten testen.

 
Deel dit artikel: