29 ℃

Steeds meer baby’s actief bezig met mindfulness

Steeds meer baby’s actief bezig met mindfulness
Foto: Kseniya Maruk / Shutterstock.com

AMERSFOORT - Mindfulness is niet alleen populair onder volwassenen, maar ook onder de allerjongsten. Naar schatting 93 procent van de baby’s in ons land is actief bezig met deze vorm van meditatie. Ook de drie maanden oude baby Bloem doet sinds haar geboorte al aan mindfulness.

“Ze is hier spontaan mee begonnen”, vertelt Sunny Leuning uit Amersfoort over haar dochter. “Zo’n twaalf keer per dag sluit zij even haar oogjes voor een ademhalingsoefening, waarbij zij haar bewustzijn verlaagt tot een lichte slaap. Ik vind het heel bijzonder dat Bloem op deze leeftijd al bezig is met haar mentale gezondheid.”

“Mindfulness is een meditatietechniek uit het boeddhisme”, vertelt de trotse moeder terwijl haar dochter in haar armen wegdommelt. “Kijk, ze keert zich nu heel bewust even naar binnen en concentreert zich op haar ‘zijn’.”

Waarom haar dochter al op deze leeftijd is begonnen met mindfulness weet Sunny niet precies: “Ik hoop dat ze zich focust op haar levenskracht, haar chi. Maar soms ben ik bang dat er meer aan de hand is. Misschien is Bloem gestrest, of verdrietig, of depressief. Ze huilt de laatste tijd bijna elke dag.”

 
Deel dit artikel: