13 ℃

Steeds meer armen in Nederland

Het aantal armen in ons land neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In de afgelopen jaren kwamen er in Nederland duizenden armen bij.

Foto: Suphaksorn Thongwongboot / Julia700702 / Shutterstock.com

Uit gegevens van het CBS blijkt dat het aantal armen in Nederland sterk toeneemt. Deskundige Diederik Snick spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. “De Nederlandse bevolking groeit met gemiddeld 255 personen per dag. Dat zijn ruim 93.000 mensen per jaar. Ter vergelijking: dat is bijna drie keer (!) het aantal inwoners van een stad als Meppel”, aldus Snick.

Uit berekeningen blijkt dat het aantal armen in ons land evenredig stijgt met het aantal inwoners. “Het percentage mensen dat met minder armen wordt geboren, of een arm kwijtraakt, is min of meer gelijk gebleven. Dat betekent dat vrijwel elke Nederlander beschikt over twee armen. Op een bevolkingsaantal van ruim 17 miljoen praten we dus over maar liefst 34 miljoen armen. Dat zijn duizelingwekkende cijfers”, waarschuwt de deskundige.

Op de vraag hoe het aantal armen in ons land kan worden teruggedrongen heeft Snick een tweeledig antwoord: “Het geboortecijfer moet omlaag, óf het sterftecijfer moet omhoog. Natuurlijk is het mogelijk om het aantal armen per levende inwoner van Nederland te verminderen, maar dat wordt een bloedbad. De vraag is of je dat moet willen.”

 
Deel dit artikel: