“Starters kunnen eerste huis ook met hun lichaam betalen”

Foto: Dafinchi / ViDI Studio / Shutterstock.com

Veel jonge volwassenen hebben moeite met de aankoop van hun eerste huis. Door de torenhoge huizenprijzen zijn de kosten voor een hypotheek niet op te brengen. Jonge starters weten niet dat er ook nog andere manieren zijn om een huis te financieren.

“Jonge mensen staan vaak nog aan het begin van hun carrière en hebben weinig spaargeld. Voor hen lijkt een koophuis onbetaalbaar, maar dat is niet zo”, zegt adviseur John Bierenbrood van Teller Bradford Hypotheken. “Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Bij de meeste banken hebben jonge vrouwen bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gedeelte van de woning met hun lichaam te betalen. In principe is alles bespreekbaar, als je er maar met een goed voorstel komt.”

Bierenbrood adviseert vrouwen om de aankoop van hun eerste huis niet te lang uit te stellen: “Juist als je jong bent, zijn er mogelijkheden om je lichaam in te zetten voor de financiering. Hoe langer je wacht, hoe meer de waarde van je lichaam daalt. Op den duur wil de bank er niet meer overheen.”

 
Deel dit artikel: