Staphorst gaat coronavirus zondag ’totaal kapotbidden’

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.com

Tijdens een massale kerkdienst in Staphorst gaan gelovigen het coronavirus komende zondag kapotbidden. In de Hersteld Hervormde Kerk komen honderden mensen bijeen om het virus “totaal naar de filistijnen te bidden”.

De kerk organiseert zondag twee kerkdiensten. Bij elke mis gaan de parochianen proberen het coronavirus systematisch aan gort te bidden. “Wij geloven niet in vaccins. Wij gaan het virus liever langs liturgische weg te lijf”, zegt een van de gelovigen. “In gebed en gezang zullen we het virus duidelijk maken dat het moet opsodemieteren. God komt ook.”

Deskundigen vragen zich af of het verstandig is om kerkdiensten te organiseren, juist omdat de vaccinatiegraad in Staphorst extreem laag is en het aantal besmettingen snel oploopt. Maar die kritiek wordt door de gelovigen van de hand gewezen: “Ach, zeikerds hou je altijd. Wij doen er tenminste wat aan. Zo’n virus krijg je echt niet weg met een paar weesgegroetjes. We moeten ons met z’n allen helemaal de tering bidden, anders werkt het niet.”

Uit de cijfers van het RIVM moet in de komende weken blijken of de actie van de gelovigen succes heeft.

 
Deel dit artikel: