16 ℃

Standpunt BBB inzake overlijden Wim de Bie nog niet duidelijk

Standpunt BBB inzake overlijden Wim de Bie nog niet duidelijk
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De BoerBurgerBeweging (BBB) staat rond het overlijden van televisiemaker Wim de Bie waarschijnlijk aan de kant van de rouwenden, maar zeker is dat niet. De reactie die partijleider Caroline van der Plas onmiddellijk na het overlijden van De Bie op Twitter plaatste, roept meer vragen op dan antwoorden.

Rond half twaalf maandagochtend werd bekend dat De Bie op 83-jarige leeftijd is overleden. Kiezers van de BBB wist enige tijd niet wat ze met dit nieuws aan moesten, tot partijleider Caroline van der Plas iets voor twaalven met een eerste reactie kwam. “Hier word ik verdrietig van”, deelde Van der Plas mede via Twitter.

“Als een bekend persoon overlijdt, moet Nederland uiteraard direct weten wat Caroline van der Plas daarvan vindt. Het is daarom goed dat Van der Plas zo snel reageerde, maar het is nog steeds niet duidelijk of zij sprak namens de BBB, of als persoon”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Van der Plas noemt Wim de Bie een held, maar is dat haar persoonlijke mening, of een officieel partijstandpunt? Dat weten we niet. Van der Plas is redelijk nieuw in de politiek en dan mag je dit soort fouten nog maken, maar het zou mooi zijn als ze bij het overlijden van Kees van Kooten wat zorgvuldiger kan zijn.”

 
Deel dit artikel: