12 ℃

Stakend NS-personeel smeekt reizigers: “Ga niet stiekem thuiswerken”

Stakend NS-personeel smeekt reizigers: “Ga niet stiekem thuiswerken”
Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Ook woensdag wordt bij de NS nog gestaakt, waardoor op veel plaatsen in ons land geen treinen rijden. Het stakende NS-personeel doet een dringend beroep op reizigers om niet stiekem thuis te gaan werken.

“Met onze staking willen wij laten zien dat niemand zonder ons kan. Wij bepalen of u naar uw werk kunt. We verwachten dat iedereen daaraan meewerkt. Maar als reizigers gaan thuiswerken, krijgen we niet de chaos waarop we hopen”, zegt een conducteur van het door de vele stakingen en storingen al jaren onbetrouwbare en daarom zo veel mogelijk gemeden vervoersbedrijf.

“Kijk, Het gaat ons niet alleen om meer loon, maar ook om een stukje klantteleurstelling”, aldus de permanent actiebereide NS-werknemer. “Een koud station vol met huilende, wanhopige mensen. Reizigers die door ons een belangrijke meeting moeten afzeggen, niet naar de uitvaart van opa kunnen, of hun chemotherapie in het ziekenhuis missen. Ik wil die onmacht in hun ogen zien. Snapt u dat?”

“Hmm, dat gevoel kennen eigenlijk alleen NS-medewerkers”, mijmert de conducteur. “Dat gevoel van pure macht, wetende dat niemand ergens naartoe gaat totdat ik genadig op mijn fluitje blaas. Daar doe ik het voor.”

 
Deel dit artikel: