Wethouder stelt prioriteiten

Stadsbestuur Rotterdam wil snel verbod op eendjes voeren: “De wereld gaat kapot”

Foto: Graeme Knox / Shutterstock.com

Het stadsbestuur van Rotterdam gaat het voeren van eendjes vanaf 1 juli verbieden. “De wereld is een nare plek geworden. Overal is wanhoop en ellende. Met deze maatregel pakken we alvast een deel van de oorzaken aan”, aldus wethouder Vincent Karremans.

Brood is niet goed voor de eendjes, omdat het teveel zout bevat. Toch krijgen jaarlijks honderden eenden in Rotterdam stukjes brood toegeworpen. “Vaak zijn het kinderen, die zich onder zich aanmoediging van opa of oma schuldig maken aan deze vorm van criminaliteit. Met dit soort tuig valt niet te praten, daarom moeten we helaas met een verbod komen”, zegt wethouder Karremans. “De wereld gaat kapot als we dit soort aso’s hun gang laten gaan.”

“Naast de oorlog in Oekraïne, het woningtekort en de klimaatverandering is het illegaal voeren van eendjes een van de grootste problemen in onze samenleving”, aldus Karremans. “Kijk, ik ben wethouder geworden om de wereld mooier te maken, maar ik kan natuurlijk niet alles tegelijk oplossen. Daarom zeg ik: laten we beginnen bij de eendjes.”

 
Deel dit artikel: