12 ℃

Staatssecretaris Van der Burg gaat ook een weekendje kamperen uit solidariteit met asielzoekers Ter Apel

Staatssecretaris Van der Burg gaat ook een weekendje kamperen uit solidariteit met asielzoekers Ter Apel
Foto: Joy Studio / Shutterstock.com / JenV / Rijksoverheid

De tent is inmiddels opgezet, staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel en Migratie zit op een stoel ernaast. Van der Burg gaat het hele weekend kamperen in de buitenlucht. Op die manier hoopt hij zich beter te kunnen inleven in de situatie van de asielzoekers in Ter Apel.

Al wekenlang slapen honderden asielzoekers op het veld naast het aanmeldcentrum in Ter Apel. Binnen is te weinig plek. Verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg verwacht de mensonterende situatie niet snel te kunnen oplossen. “Daar is uiteraard tijd voor nodig, maar uit solidariteit met deze mensen heb ik besloten om net als hen te gaan kamperen”, zegt Van der Burg.

Op een kampeerterrein in Gelderland slaapt de staatssecretaris het hele weekend in een eenvoudige tent. “Ik heb de omstandigheden van Ter Apel hier zo goed mogelijk nagebootst”, legt hij uit. “Er is hier helemaal niks. Enkel wat brood, een wegwerpbarbecue, hamburgers, diverse sauzen en een krat bier. Echt afzien inderdaad. Maar om de asielproblematiek goed te kunnen aanpakken, moet je eerst zelf ervaren wat deze mensen precies doormaken.”

 
Deel dit artikel: