20 ℃

Staatshoofd Forumland niet naar uitvaart koningin Elizabeth

Staatshoofd Forumland niet naar uitvaart koningin Elizabeth
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Er zal geen afvaardiging uit Forumland aanwezig zijn bij de uitvaart van koningin Elizabeth. De Britse koningin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd en wordt op maandag 19 september begraven.

Koningin Elizabeth zal met koninklijke eer worden begraven. Veel hoogwaardigheidsbekleders zullen bij de uitvaartplechtigheid aanwezig zijn, maar staatshoofd Thierry Baudet van Forumland is er niet bij. Een reden voor zijn afwezigheid geeft Baudet niet.

“Het is zeer ongebruikelijk dat een buitenlands staatshoofd het Britse koningshuis op deze manier schoffeert. Wegblijven bij zo’n belangrijke uitvaart voelt voor het hele Britse volk als een klap in het gezicht. Andere prominenten zijn er wel gewoon bij”, zegt correspondent Eva Zielich.

Opvallend is ook dat Baudet de Britse koninklijke familie nog niet heeft gecondoleerd. “Op het officiële twitteraccount van het Forumlandse staatshoofd wordt zelfs met geen woord gerept over het overlijden van prins Elizabeth”, weet Zielich. “Forumland is een betrekkelijk nieuwe natie en Baudet is wellicht nog niet helemaal op de hoogte van de protocollen, maar hiermee zet Forumland de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk al direct onder druk.”

 
Deel dit artikel: