12 ℃

Spotify blijft ondanks protesten muziek van BLØF afspelen

Foto: 2K Face / Rido / Shutterstock.com

Een dag na de demonstratie bij het Spotify-hoofdkantoor in Stockholm worden abonnees nog steeds geconfronteerd met muziek van de Zeeuwse groepering BLØF. De streamingdienst lijkt niet te buigen voor de actievoerders die willen dat de muziek van BLØF wordt verwijderd.

Gisteren trokken zo’n vierhonderd Nederlandse muziekliefhebbers in een protestmars naar het hoofdkantoor van Spotify in de Zweedse stad Stockholm. Ze eisen dat Spotify meer maatregelen neemt om te voorkomen dat het zelflerende algoritme van de app nummers van BLØF blijft selecteren.

“Het is godsgeklaagd”, aldus een van de demonstranten. “Steeds als ik een album van Anouk of Racoon heb geluisterd, begint het algoritme onherroepelijk nummers van BLØF af te spelen. Als ik dat zou willen, dan zat ik wel in Vlissingen.”

Een andere demonstrant wil dat het probleem op de agenda komt van de Europese Commissie: “Ik ben 41, mijn generatie is al verpest door de muziek van BLØF. Maar ik maak me vooral zorgen over mijn kinderen. Zij hebben ook een Spotify-abonnement. Wat als zij straks ook de muziek van BLØF te horen krijgen?”

 
Deel dit artikel: