23 ℃

Sportjournalisten NOS aangeslagen na ophef: “Als het voetbal dit maar overleeft”

Sportjournalisten NOS aangeslagen na ophef: “Als het voetbal dit maar overleeft”
Foto: Aleksandr Puludi / Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Meerdere sportjournalisten van de NOS zeggen zeer aangeslagen te zijn van alle ophef over grensoverschrijdend gedrag. Ze maken zich grote zorgen of het Nederlandse voetbal de ophef wel overleeft.

“Dit is een mokerslag voor het Nederlandse voetbal”, zegt NOS-sportverslaggever Egbert Vermalen over het vermeende grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van de sportafdeling van de NOS. “Het is te hopen dat dit met een sisser afloopt, anders heeft de sport in Nederland – en dan met name het voetbal – een groot probleem. Ik weet niet of de sport zulke grove problemen bij de NOS zal overleven.”

Ook Arno Elshoff ziet de toekomst van het voetbal somber in als de rel bij de NOS door blijft etteren: “Het voetbal heeft zo veel aan NOS sport te danken dat je je bijna niet kunt voorstellen dat voetbal voorleeft zonder ons. Laat staan andere sporten. Dus voor de toekomst van de sport in Nederland hoop ik dat men het gezeur over grensoverschrijdend gedrag niet al te serieus neemt. Want als ze dat wel doen, dan sterft het voetbal een stille dood. En dat is zonde van de sportlievende jeugd in ons land. Ik hoop dat iedereen zich dat goed in de oren knoopt.”

 
Deel dit artikel: