17 ℃

Spermabank kampt met enorm overschot

De Spermabank Noord- en Oost-Brabant kampt met een enorm overschot. De bank is naarstig op zoek naar alleenstaande vrouwen met een kinderwens. “Anders zullen we andere kanalen moeten zoeken om onze voorraad kwijt te raken”, zegt directrice Riny Goossens.

Het gebouw van de spermabank ziet er rommelig uit. Overal staan flesjes en jerrycans. “We moeten improviseren”, zucht Goossens. “Onze normale opslagtanks zitten overvol. Er kan geen druppel meer bij.”

Het plotselinge overschot heeft volgens Goossens te maken met de aanstelling van een nieuwe medewerkster: “Patricia is erg ambitieus. Onze donateurs staan letterlijk in de rij. Soms halen ze niet eens de tapkamer. Ja, dan is het rennen met doekjes.”

De spermabank is dringend op zoek naar nieuwe afnemers. “Miljoenen potentieel leuke kinderen zomaar weggooien is doodzonde, maar inmiddels staat het ons tot aan de lippen”, aldus Goossens. “Als we niet snel meer nieuwe klandizie vinden, zullen we naar andere afzetkanalen moeten zoeken. In de voedselindustrie zijn extra proteïnen zeer gewild, weten we van eerdere experimenten.”

 
Deel dit artikel: