Spanning in Den Haag loopt op: mag Geert Wilders nog een keer de PVV leiden?

Spanning in Den Haag loopt op: mag Geert Wilders nog een keer de PVV leiden?
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Steeds meer politici nemen afscheid van de Haagse politiek. Ook veel partijleiders hebben een stapje teruggezet. Alleen de PVV lijkt nog te worstelen met de vraag of hun partijleider nog een verkiezing mag aanblijven.

De spanning binnen de Haagse fractie van de PVV loopt de laatste weken hoog op. Nu het kabinet is gevallen, wordt het ook voor de PVV de hoogste tijd om te bepalen wie de partij de komende maanden gaat leiden. Meerdere topkandidaten lopen zich warm langs de zijlijn om Geert Wilders op te volgen. Naar goed democratisch gebruik zullen de leden van de partij de komende tijd hun keuze moeten maken.

Volgens parlementair verslaggever Xavier Vulpen is nog geen zinnig woord te zeggen over wie de komende tijd partijleider wordt van de PVV: “Met een handvol talentvolle kandidaten zit de PVV ruim in haar jasje. Het is dan ook allerminst een gelopen race voor Geert Wilders. Wilders heeft andere fractiegenoten veel ruimte gegund om ook mee te dingen naar het partijleiderschap. Ik denk dat hij stiekem had gewild dat hij de PVV meer om zijn eigen persoon heen had gebouwd.”

 
Deel dit artikel: