20 ℃

Spanje overweegt herinvoering macarena

Government of Spain / Wiki Commons CC / Dech St / Shutterstock.com

Nu Spanjaarden vanwege het coronavirus langer binnen moeten blijven, overweegt het land de macarena opnieuw in te voeren. Op die manier moet worden voorkomen dat de lichamelijke conditie van de Spanjaarden verslechtert.

Sinds 15 maart geldt in Spanje een volledige ‘lockdown’. Dat betekent dat Spanjaarden niet meer naar hun voetbalvereniging of fitnessclub mogen. “Velen van ons zitten noodgedwongen binnenshuis en hebben daar weinig mogelijkheden om te sporten. Het is van groot belang om toch te blijven bewegen”, benadrukt de Spaanse minister van Volksgezondheid Salvador Illa.

De macarena was in 1995 sterk in opkomst, maar werd enkele jaren later officieel afgeschaft. Nu de coronacrisis langer duurt, onderzoekt de Spaanse regering of de macarena weer van stal gehaald kan worden. Minister Illa noemt het een noodmaatregel: “Leuk is het niet, maar de macarena biedt toch enige vorm van lichaamsbeweging, terwijl men tegelijk anderhalve meter afstand houdt. Met voetbal is dat nagenoeg onmogelijk.”

 
Deel dit artikel: