18 ℃

Spanjaarden snakken naar beetje zon, maar Nederland houdt grenzen dicht

Foto: Zoran Ras / Shutterstock.com

Nu Spanje volop wordt getroffen door de winterse kou, hebben veel Spanjaarden behoefte aan een zonvakantie. Toch zijn Spaanse zonaanbidders niet welkom aan de Nederlandse costa’s.

De barre winters in Spanje zijn berucht en dit jaar is het kouder dan ooit. Ten noorden van Madrid werd een temperatuur gemeten van bijna 36 graden onder nul. Veel Spanjaarden proberen de typisch Spaanse kou te ontvluchten. Ze boeken massaal reisjes naar landen met een tropischer klimaat, zoals Finland en Noorwegen. Nederland heeft de Spaanse toeristen liever niet.

Vanwege het coronavirus vraagt het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken de Spanjaarden om weg te blijven. Op de stranden van Scheveningen, Katwijk en Egmond is het toch al druk en het ministerie vreest dat een intocht van Spaanse toeristen kan leiden tot een toename van het aantal coronabesmettingen.

De Nederlandse Branchevereniging voor Toerisme begrijpt de zorgen van het ministerie, maar waarschuwt ook voor een wisselwerking. De vereniging vreest dat Nederlandse wintersporters op hun beurt niet welkom zijn in Spanje als daar in juli het skiseizoen weer begint.

 
Deel dit artikel: