Spandoeken actievoerende boeren voortaan eerlijker

Spandoeken actievoerende boeren voortaan eerlijker
Foto: MyStockVideo / Shutterstock.com

Boeren die actievoeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet zullen daarbij voortaan eerlijkere spandoeken gebruiken. De bekende slogan ‘No farmers, no food’ komt te vervallen.

Melkveehouder John Briemers legt uit: “Het gaat om een stukje nuance. Ten eerste suggereert de slogan ‘No farmers, no food’ dat álle boeren uit ons land moeten verdwijnen. Daar is natuurlijk geen sprake van. Het kabinet wil minder boeren, niet helemáál geen boeren.”

Daarnaast wekt ‘No farmers, no food’ de indruk dat er straks geen eten meer is. Ook dat klopt niet. Boeren produceren nu veel meer voedsel dan we op kunnen. Van alles wat de Nederlandse boeren produceren, is 75 procent bedoeld voor de export. Zelfs met veel minder boeren loopt de voedselvoorziening in ons land geen enkel gevaar”, aldus Briemers.

Met eerlijkere communicatie hopen de boeren op meer sympathie van de bevolking. Briemers: “Het stikstofbeleid is nog steeds ruk, maar ik denk dat mensen op prijs stellen dat we gewoon eerlijk zijn. Daarom zullen we bij de komende protesten gebruikmaken van de slogans ‘Less farmers, less export’ en ‘Stikstofbeleid is supervervelend voor de boer, maar wel beter voor de natuur’. Die laatste moet nog wat korter.”

 
Deel dit artikel: