21 ℃

Spacebnb ziet aantal boekingen flink stijgen

Steeds meer mensen boeken een overnachting via Spacebnb. De site zag het aantal reserveringen in het afgelopen kwartaal met 35% stijgen. Via Spacebnb kunnen toeristen voor relatief weinig geld een nachtje buiten de dampkring logeren.

Foto: Vadim Sadovski / Shutterstock.com

Spacebnb werd pas twee jaar geleden gelanceerd en sindsdien is het aantal klanten meer dan verdrievoudigd. De site is vooral onder backpackers populair. “Het is bewezen dat wij in een behoefte voorzien. In ruimtestations staat altijd wel een kamertje leeg en onder avontuurlijke toeristen bestaat grote belangstelling voor een nachtje buiten de dampkring. Zo ontstaat een win-win-situatie voor zowel de verhuurder als de eigenaar”, legt oprichter Joe Briansky uit.

Ook Nederlandse toeristen maken steeds vaker gebruik van Spacebnb. Maarten Ruskers (25) en Joyce Grebbelaar (23) huurden voor twee nachtjes een kamer in het internationale ruimtestation ISS. Ze zijn tevreden over de accommodatie. “De kamers zijn best netjes, al moet je het natuurlijk niet vergelijken met een hotel”, zegt Joyce. “Het groepje Russen dat voor ons kwam had wel wat rare vlekken in de lakens achtergelaten. Die jongens hadden hier een jaar gezeten zonder vrouw.”

 
Deel dit artikel: