24 ℃

SP presenteert inhoud kerstpakket

Foto: YT CC

Een flesje mandarijnensiroop, schuimkransjes en koffiepads. Dat zit onder meer in het kerstpakket dat de SP eind dit jaar verstrekt aan de medewerkers van de partij. Dat maakte SP-leider Lilian Marijnissen dinsdag bekend.

De SP is de eerste partij die met de inhoud van het kerstpakket naar buiten komt. “Openheid en transparantie passen binnen de waarden van de partij. Veel partijmedewerkers willen graag op tijd weten waar ze aan toe zijn. Het partijbestuur geeft daar op deze manier gehoor aan”, aldus Marijnissen.

De SP kiest dit jaar voor een bescheiden, maar nuttig kerstpakket. “Natuurlijk hadden we kunnen kiezen voor een chocoladefontein, maar de geschiedenis leert ons dat medewerkers daar nauwelijks gebruik van maken”, aldus Marijnissen. “Daarom is bewust gekozen voor producten die iedereen lust, zoals rijstcrackers en een kaasschaaf.”

Foto: Flickr CC

Politiek analist Fons Knielen is verbaasd over het kerstpakket van de SP. “Met chocola en kaasknabbels kiest Marijnissen voor een tamelijk conservatief kerstpakket. Van een progressieve partij als de SP mag je dat gerust opmerkelijk noemen. Positief is dat de SP het kerstpakket overwegend vult met huismerken en de duurdere A-merken links laat liggen. Daarmee past het pakket bij de huidige economische tegenwind.”

 
Deel dit artikel: