Vertrekkend SP-Kamerlid Peter Kwint twijfelt nog tussen hardrockband en motorbende

Vertrekkend SP-Kamerlid Peter Kwint twijfelt nog tussen hardrockband en motorbende
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Vertrekkend SP-Kamerlid Peter Kwint weet nog niet of hij na zijn politieke carrière aan de slag gaat bij een hardrockband of lid wordt van een motorbende. “Het is best een lastige keuze”, aldus de 38-jarige socialist.

Kwint maakt sinds 2017 deel uit van de Tweede Kamerfractie van de SP. Vorige week maakte hij zijn vertrek bekend. Nu zijn carrière een andere richting krijgt, heeft hij de keuze uit een hardrockband en een motorbende. “Beide opties bieden natuurlijk fantastische mogelijkheden”, aldus Kwint. “Zowel bij een hardrockband als bij een motorbende word je, vanwege het lawaai, meer gehoord dan bij de SP.”

Vanwege zijn muzikale interesse heeft een positie binnen een hardrockband momenteel de voorkeur van de Zuid-Hollandse maoïst. “Maar ik ben er nog niet uit”, zegt hij. “Het nadeel van een hardrockband is namelijk dat er meteen weer zo’n stereotype bij hoort. Kijk, in de Tweede Kamer maakt het natuurlijk geen reet uit wat je aantrekt. Maar in een hardrockband wordt toch van je verwacht dat je je op een bepaalde manier kleedt. En daar houd ik niet zo van.”

 
Deel dit artikel: