'Ik voelde me vies, bekeken en gekwetst'

Sophie (18) werd door een medestudent uitgemaakt voor ‘mooi’

Sophie (18) werd door een medestudent uitgemaakt voor ‘mooi’
Foto: Aleshyn Andrei / Shutterstock.com

UTRECHT - “Je ziet er mooi uit vanavond”. Die woorden kreeg de 18-jarige Sophie Henners naar haar hoofd geslingerd tijdens een studentenfeest in Utrecht. Zes woorden die hard aankwamen en tot op de dag van vandaag nadreunen in haar hoofd. Komende week staat de dader voor de rechter.

“Ik kende die gast amper”, vertelt Sophie. “Hij stond ineens naast me bij de bar, zei ‘hoi’ en daarna die zes verschrikkelijke woorden. Ik heb echt geen idee waarom hij het recht meende te hebben om zoiets tegen mij te zeggen. Ik voelde me vies, bekeken en diep gekwetst. En ik voelde me beoordeeld op mijn uiterlijk. Dat was misschien nog wel het ergste.”

Sophie probeerde het voorval achter zich te laten, maar dat lukte niet: “Steeds weer spookten die woorden door mijn hoofd: ‘je ziet er mooi uit vanavond’. Nu ook weer. De rillingen lopen over mijn rug. Ik kon me nergens meer op concentreren. Uiteindelijk heb ik mijn studie moeten afbreken. Het ging gewoon niet meer.”

Komende woensdag komt de zaak voor de rechter. “Ik wil als slachtoffer gebruikmaken van mijn spreekrecht”, vertelt Sophie. “Ik wil de dader zeggen wat hij mij heeft aangedaan. Dat hij mij heeft gereduceerd tot niets meer dan een lichaam. Hoe die zes afschuwelijke woorden mijn leven hebben verpest.”

 
Deel dit artikel: