20 ℃

Songfestival waarschuwt: “Als belangstelling niet snel toeneemt gaat het hele feest niet door”

Foto: YT CC

Aanstaande zaterdag 16 mei is het zover. Het Eurovisie Songfestival zal eindelijk plaatsvinden. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar door onvoorziene redenen lijkt er toch nog een kink in de kabel te komen. Woordvoerder Lenny Dyngedong: “Met pijn in ons hart moeten we melden dat er nog geen enkel kaartje is verkocht. Als dat zo blijft moeten we het hele feest afblazen.”

Vorig jaar rond deze tijd leek alles nog zo mooi. Eindelijk had Nederland weer het Songfestival gewonnen. De liefhebbers van het liedjesfestival zweefden op een roze wolk. Maar van al die euforie is volgens de organisatie twaalf maanden later niets meer over. “Als je niet beter zou weten, zou je denken dat de hele wereld met iets anders bezig is.”

Toch waagt de organisatie van het Songfestival nog een ultieme poging om het publiek warm te maken voor het spektakel. Dyngedong: “Op het laatste moment hebben we besloten om alles drastisch te veranderen. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival worden ook een paar kwalitatief goede liedjes toegelaten. Een ware trendbreuk. Buiten dat willen we ook nog eens extra benadrukken dat Madonna niet, ik herhaal niet (!) zal optreden.”

 
Deel dit artikel: