Songfestival nadert, Schiphol zet zich schrap voor stroom emigranten

Songfestival nadert, Schiphol zet zich schrap voor stroom emigranten
Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Het wordt deze week druk op Schiphol, met naar verwachting ruim tienduizenden vertrekkende passagiers per dag. Aanvankelijk werd gedacht dat de naderende drukte te maken heeft met de meivakantie, maar dat blijkt een misverstand. Een groot aantal Nederlanders heeft aangegeven te willen emigreren nog vóór de eerste halve finale van het Songfestival. 

Met name Stockholm en Helsinki zijn populair bij de reizigers. Niet geheel toevallig staan Zweden en Finland bij de bookmakers hoog genoteerd voor een overwinning. Nummer 3 bij de bookies, Oekraïne, mag op heel wat minder interesse van de Nederlandse reizigers rekenen.

Direct nadat bekend werd dat Mia Nicolai en Dion Cooper ons land zullen vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, heeft Schiphol maatregelen genomen om de massale uitstroom in goede banen te leiden. In totaal zullen in de komende week elke dag 80.000 Nederlanders met plezier hun paspoort in de vertrekhal op de balie leggen. Ook bekende Nederlanders als Cornald Maas, Ilse de Lange en Duncan Laurence hebben aangegeven nog deze week het land te zullen verlaten.

 
Deel dit artikel: