14 ℃

“Soms droom ik stoute dingen over Chico”

Europa kent strenge regels als het gaat om dierenliefde. Daardoor staat de relatie van Rosanne Pleegers en haar hond Chico permanent onder druk. Beiden willen graag een stapje verder gaan, maar de wet verbiedt dat.

rosanne-pleegers-en-chico“Natuurlijk heb ik weleens een vriendje gehad, maar mijn liefde voor Chico zit veel dieper”, zegt Rosanne (24) over de relatie met haar chihuahua. “We doen alles samen. Nou ja, bijna alles. Want wat we eigenlijk willen mag dus niet.”

Rosanne stapte naar de media. Ze wil het taboe doorbreken. “Mensen vinden het prima als je van dieren houdt, maar o wee als daar intimiteit bij komt kijken. Het is toch raar dat we hier nog zo krampachtig over doen? We leven toch niet meer in de middeleeuwen?”

Voorlopig blijft het voor Rosanne en Chico nog bij een beetje voelen en knuffelen. “Ik ben een gezonde, volwassen vrouw. Ik heb ook gevoelens. Soms heb ik stoute dromen over hem. Hij weet dat donders goed, maar ik mag er niets mee doen. Dat is voor Chico ook niet leuk.”

 
Deel dit artikel: