16 ℃

Somalië organiseert benefietactie voor Giro555

Somalië organiseert benefietactie voor Giro555
Foto: Sntes / Shutterstock.com

Steeds meer landen komen met hulpacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Ook in Somalië wordt een benefietactie georganiseerd voor Giro555. 

In Somalië, dat sinds 2019 wordt geteisterd door de ergste droogte in 40 jaar, vindt vanavond een benefietconcert plaats voor Giro555. Er is onder meer een optreden van Suldaan Seerar, een van de populairste artiesten in de Hoorn van Afrika waar door de droogte sinds 2020 alle oogsten zijn mislukt en meer dan 146 miljoen mensen kampen met acute hongersnood.

Omdat er ook al jarenlang een burgeroorlog heerst en zo’n vier miljoen Somaliërs op de vlucht zijn, verwacht de organisatie een bescheiden opbrengst. “Maar we hopen met deze benefietactie toch zo’n 20 miljoen euro op te halen voor de hulpverlening in Turkije en Syrië”, zegt initiatiefnemer Maoba Rissa vanuit de Somalische hoofdstad Mogadishu.

“We vinden het belangrijk dat er genoeg geld komt voor hulp in het aardbevingsgebied”, aldus Rissa. “Wij zouden het immers ook fijn vinden als voor óns iets wordt georganiseerd, mocht hier ooit iets ergs gebeuren.”

Giro555 is nog steeds open voor steun aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Help mee.

 
Deel dit artikel: