21 ℃

Sofie (17) moest op bevrijdingsfestival schuilen voor mogelijk onweer: “Nu weet ik hoe Oekraïners zich voelen”

Sofie (17) moest op bevrijdingsfestival schuilen voor mogelijk onweer: “Nu weet ik hoe Oekraïners zich voelen”
Foto: Anna Om / Shutterstock.com

De 17-jarige Sofie Bandema uit Zwolle had zich erg verheugd op het bevrijdingsfestival in haar stad. Maar door mogelijke onweersbuien werd het een traumatische ervaring.

Sophie kijkt beteuterd door het beslagen raampje van de auto van een van haar vriendinnen. De regen komt met pijpenstelen uit de hemel. Met vier van haar vriendinnen keken ze al weken uit naar het bevrijdingsfestival in Zwolle. Maar vanwege mogelijke onweersbuien werden ze verzocht het festivalterrein te verlaten. Ze moesten wachten op beter weer voor ze weer van muziek kunnen genieten.

Sophie baalt enorm van de stressvolle situatie, maar ze zegt er ook van te leren: “Het is echt wel heftig dat we worden weggestuurd van een festivalterrein, omdat er misschien een onweersbui kan komen. Dat zet je wel aan het denken. Ik voelde me plotseling heel erg betrokken bij de oorlog in de Oekraïne. Zij hebben elke dag het gevoel dat er misschien onweer kan komen. Echt heftig. Maar aan de andere kant hebben ze natuurlijk ook geluk, want zij missen er niet een gaaf festival door.”

 
Deel dit artikel: