Snelwegen in de toekomst mogelijk tractorvrij

Foto: Split Second Stock / Janis Abolins / Shutterstock.com

Het rijden met tractoren over de snelweg wordt mogelijk verboden. Het kabinet denkt na over een tractorverbod voor alle snelwegen. Nu zorgen tractoren nog regelmatig voor hinder op de snelweg.

Vroeger reden tractoren voornamelijk op landweggetjes, maar de laatste tijd ontdekken steeds meer boeren de snellere route, via de snelweg. Soms leidt dat tot irritatie bij de overige weggebruikers. Woensdagochtend trokken opnieuw enkele honderden boeren met tractoren over de snelweg naar Den Haag.

“Steeds meer boeren kiezen voor een route over de snelweg. Dat is op zich niet zo erg, als ze dat maar niet allemaal tegelijk doen. En juist daar gaat het fout”, zegt verkeersdeskundige Gerard Oefermans. “Helaas zien we regelmatig dat boeren precies op dezelfde dag er op uit trekken. Het lijkt wel alsof ze het met elkaar hebben afgesproken.”

Oefermans pleit dan ook voor een tractorverbod op alle snelwegen: “Boeren wonen op smerige boerderijen. Ik snap best dat die jongens af en toe een dagje weg willen uit die ellende. Ik snap ook dat ze met die vieze stinklaarzen niet zomaar in de trein kunnen stappen. Maar huur dan op z’n minst een snellere auto.”

 
Deel dit artikel: