Sneeuwpop sterft tragische smeltdood, omstanders doen niets

Sneeuwpop sterft tragische smeltdood, omstanders doen niets
Foto: Ishootmagic / Shutterstock.com

SIMPELVELD - In het Limburgse Simpelveld is een sneeuwpop niet langer onder ons. Hoewel de sneeuwpop afgelopen woensdag nog niks mankeerde, verslechterde zijn gesteldheid de laatste dagen in rap tempo. Na een langdurig smeltproces stierf de sneeuwpop vanmiddag een eenzame dood.

Buurtbewoners reageren verslagen op de smeltdood van de sneeuwpop. “Ik ben er helemaal kapot van”, zegt Astrid (48) huilend. “De sneeuwpop deed echt geen vlieg kwaad en bezorgde met zijn gulle glimlach enorm veel vreugde voor jong en oud. Wat ga ik hem missen.” Astrid verwijt zichzelf bovendien dat zij de aftakeling van de sneeuwpop niet heeft opgemerkt: “Natuurlijk zag ik dat hij op een gegeven moment één oog miste, maar ik interpreteerde dat als een stoute knipoog. Hoe naïef van mij. Had ik de sneeuwpop maar eerder in mijn huis ondergebracht, dan was hij er nu nog.”

Ook Jeroen (41) vindt het erg moeilijk om zichzelf nog in de spiegel aan te kijken: “Mijn kinderen hebben zoveel plezier beleefd aan deze sneeuwpop. Ze waren echt dol op hem. En ondanks dat ik zag dat de sneeuwpop het moeilijk kreeg, bood ik geen helpende hand. Ik heb hem aan zijn lot overgelaten. Onvergeeflijk. Hoe leg ik uit aan mijn kinderen dat papa eigenlijk een slecht mens is?”

Het vloeibare overschot van de sneeuwpop is inmiddels naar een kleine put afgevoerd.

 
Deel dit artikel: