14 ℃

Sneeuw trekt over het land: contact met provincie Brabant verloren

Sneeuw trekt over het land: contact met provincie Brabant verloren
Foto: DutchScenery / Shutterstock.com

WAGENINGEN - Grote delen van ons land worden op dit moment getroffen door sneeuwbuien. Sinds zondagmiddag is het contact met de provincie Brabant verloren.

De sneeuwval werd al verwacht. Het KNMI waarschuwde zelfs met code geel. Brabant, Gelderland en delen van Limburg werden het eerst ondergesneeuwd. Brabant lijkt momenteel het zwaarst getroffen: in sommige plaatsen zou een pak van maar liefst twee centimeter liggen. Sinds zondagmiddag lukt het niet meer om verbinding te krijgen met die provincie.

Hulpverleners maken zich inmiddels grote zorgen. “Rond half twee ontvingen we nog beelden van een besneeuwde straat in Oss. Daarna werd het stil”, vertelt een woordvoerder.

Omdat contact met de provincie Brabant op dit moment onmogelijk is, kunnen hulpverleners moeilijk inschatten hoe de situatie er daar momenteel voor staat: “We blijven het proberen. Uit de naastgelegen provincie Gelderland komen berichten over drie centimeter sneeuw, maar dat lijkt me sterk overdreven. Zoiets overleeft niemand.”

 
Deel dit artikel: