17 ℃

Sneeuw op komst! Met deze tips overleef je misschien

Ons land krijgt te maken met sneeuwbuien. Daarvoor waarschuwt weerbureau Weerplaza. Thomas Indra van MeteoScience geeft drie tips waarmee je je overlevingskansen aanzienlijk vergroot.

Foto: Ricky Loops / Shutterstock.com

De meteorologische winter begon op 1 december. De winter slaat direct al keihard toe. Ons land wordt dan getroffen door ongekende sneeuwbuien. Daarvoor waarschuwt weerbureau Weerplaza in De Telegraaf.

Sneeuw zorgt voor gladheid en dat is inderdaad gevaarlijk. Toch is de kans dat je een sneeuwbui overleeft groter dan je denkt.

1. Blijf rustig
Tot nu toe kwamen de meeste slachtoffers om doordat ze in paniek raakten. Zodra het begint te sneeuwen is het belangrijk om kalm te blijven.

2. Laat de hond NIET uit
Natuurlijk is het zielig als je huisdier zijn behoefte niet kan doen. Maar als het gaat om overleven, staat jouw eigen veiligheid voorop. Houd de hond binnen en eet hem op als je ingesneeuwd raakt en geen voedsel meer hebt.

3. Naar buiten? Stuur eerst de kinderen!
Is al je voedsel op en de hond ook? Ga dan niet zelf naar buiten om boodschappen te doen. Stuur eerst de kinderen. Als zij onderweg door onderkoeling sterven, kun je nieuwe kinderen maken.

 
Deel dit artikel: